28/04/2019

Met dank aan alle Sponsoren en de gemeente Steenbergen is het evenement Zonder Genade van de Kade tijdesn koningsdag 2019 een groot succes geworden.

Steenbergen. Met dank aan de Lions club Steenbergen kon ook dit jaar weer het grote havenspectakel 'zonder genade van de kade' plaatsvinden. Met maar weinig deelnemers maar met veel spanning. Blijkbaar weerhield de mogelijkheid van een nat pak mogelijke deelnemers er van tijdens de voorzegde koude.

Fietsen van de ene kant naar de andere kant  in de draaikom van de vorig jaar gereedgekomen nieuwe haven van Steenbergen. Daar waar vanaf een geintegreerde tribune het mooie schouwspel te zien was.

En de echte doorzetters die kwamen gewoon. En met veel plezier en de nodige adrealine. Dat was te zien, de spanning hier en daar te snijden. En het weer speelde mee. Af en toe een kleine bui maakte de smalle plank waarover gefietst moest lekker glad. Dus kwam het aan op stuurmanskunst en uiterste concentratie.

Concentratie moest er ook zijn bij de aanwezige EHBO ers. Die vanaf de wal en vanaf het water toezicht hielden op de veiligheid. Er was een heuse reddingsboot op het water met een EHBO er aan het stuur.

En natuurlijk stonden ook hier de beste stuurlui aan de wal en kon er veel gelachen worden en werd er veel gefotografeerd. Want het was toch een mooie wedstrijd.

Winnaars in de leeftijdsgroep 12-18 jaar waren Hero Veraart (1) en Dries Janssen (2)  en in de leeftijdscatechorie ouder dan 18 jaar was de 1e prijs voor Isanra de Bakker en de 2e prijs voor Chris v.d. Berg Iedere deelnemer ontving een prijs voor de inzet.

Tekst: Jan Koopman; © Foto's Jan Koopman