Feestcomité Steenbergen en de Lions Steenbergen hebben de handen ineen geslagen. Het waterspektakel “Zonder genade van de Kade” zou plaatsvinden tijdens de Jaarmarkt Steenbergen afgelopen jaar, maar vanwege blauwalg in de haven van Steenbergen kon dat helaas geen doorgang vinden. Nu hebben de Lions ons benaderd om de activiteit van hen op Koningsdag plaats te laten vinden en na wat eerste gesprekken was daar al gauw een leuke samenwerking uit gekomen.

Als vrijwillige stichting kampen wij zelf met een tekort aan vrijwilligers dus het komt voor ons heel goed uit dat De Lions een activiteit verzorgt voor een van de doelgroepen waarvoor Feestcomité Steenbergen activiteiten verzorgt op Koningsdag, aldus Kim de Krijger van Feestcomité Steenbergen.

Aubade, versierde fietsoptocht en kindermiddag

De aubade, versierde fietsoptocht en de kindermiddag worden zoals altijd nog wel georganiseerd en begeleid door vrijwilligers van Feestcomité Steenbergen. Er worden wel enige aanpassingen gedaan qua locatie.

Zo is de kindermiddag welke voorheen in de Kaaistraat plaatsvond, verplaatst naar de Markt. De Markt zal worden afgezet met hekken zodat de ouders met een gerust hart vanaf de omliggende terrassen kunnen toekijken hoe de kinderen worden vermaakt door o.a. het verrassende aanbod aan spelletjes, de luchtkussens en de interactieve dansworkshop van Dansgroep Sjappoo.

De versierde fietsoptocht krijgt ook een oppepper. Zo zijn we vorig jaar bij de prijsuitreiking over gegaan op bellen blazen in plaats van ballonnen oplaten. Dit is vanuit de organisatie en vanuit wijkvereniging 3/4e, die ook de begeleiding tijdens de prijsuitreiking verzorgen, als zeer prettig ervaren. Hier zullen wij dan ook extra aandacht aan geven door een leuke act te laten komen. Verder zal de versierde fietsoptocht zelf zoals het ernaar uitziet een andere route fietsen/bewandelen. Hierover zijn we nog in gesprek met verschillende partijen.

Vrijmarkt

Voor de vrijmarkt maken wij plaats in de Kaaistraat. De Kaaistraat wordt ook de doorgangsweg voor de bezoekers en wij zien graag dat de drukbezochte vrijmarkt eens een zonnige plek krijgt op Koningsdag en zo kan de route doorlopen naar de Haven.

Ouderenmiddag

Voor de ouderenmiddag (bestaande uit 3 rondes bingo en muzikale omlijsting van het koor Oud Bruin, Jong Belegen), zijn wij nog op zoek naar een geschikte locatie in het centrum van Steenbergen. We hebben wel gesprekken lopen met een locatie van tanteLouise, maar de geschiktheid van deze locatie is afhankelijk van een aantal factoren. Hier wordt nog naar gekeken.

Feestavond

Verder organiseren we voor het eerst een gratis feestavond op Koningsdag zelf. Dit is zo besloten, aangezien het eens tijd wordt voor een vernieuwing. Nu Koningsdag dit jaar op zaterdag valt is er geen beter moment om hier mee te beginnen. We hebben voor de feestavond voor ieder wat wils qua acts en artiesten. Zo hebben we lokale acts als dansgroep Sjappoo, Marijn van Geel, REC, Joey Oerlemans, Boyd & JS, maar ook het Foute Skipakken party team wat van verder weg komt, maar wel garant staat voor 1,5 uur lang feest. Op onze Facebookpagina Feestcomité Steenbergen is er meer te vinden over alle artiesten.

Waterspektakel: “Zonder genade van de Kade” ’s middags aan de Haven.

Je wilt er in februari niet aan denken, een waterspektakel in de haven in april nota bene. U kunt zich waarschijnlijk 8 september afgelopen jaar nog wel herinneren, bloedheet een haven vol blauwalg. Het was allemaal leuk bedacht maar Zonder Genade van de Kade ging niet door. Om Steenbergen toch het feestje aan de prachtige havenkom te geven moest een andere datum bedacht worden en wel een die zonder risico van blauwalg is. Het voorjaar dus, blijft over welke dag. Dan is er niet veel keuze. Het wordt Koningsdag, 27 april, een dag waarbij iedereen op de been is om dit puur Nederlandse fenomeen, waarbij vooral de jeugd betrokken is, te vieren. En koud, ja waarschijnlijk wel, althans in het water. De baan is gewijzigd op zo’n manier dat droog overkomen zeker haalbaar is, aldus baas baanbouwer, Cees-Herman Meijer. Het kan natuurlijk altijd mis, maar snel weer er uit en droge kleren aan. Topsport is altijd afzien, denk eens aan die survivaljongens op de dag er na of een elfstedentocht. Daarbij is dit maar “tikken”. Inmiddels is de bouw en voorbereiding in volle gang, dit alles samen met het Feestcomite, die de dag ook nog eens feestelijk begint met de aubade en afsluit met een geweldig muziekfeest.

Let op, inschrijving gaat open op 29 maart via website van de Lions (onder projecten) . Wie echt snel wil zijn kan mailen naar:  zondergenadevandekade@gmail.com

Voor exacte tijden van alle activiteiten die plaatsvinden op Koningsdag kunt u kijken op de vernieuwde website www.feestcomite-steenbergen.nl . Wilt u op de hoogte gehouden worden van al onze activiteiten? Volg Feestcomité Steenbergen en Zonder Genade van de Kade op Facebook.